Monday, June 29, 2009

michael jackson

King of Pop.ramai peminat fanatik meliau menangis terisak-isak..ada yang sampai macam dah hilang ingatan..aku biasa je.aku dengar lagu-lagu dia.aku suka suara dia.aku suka tengok dia menari undur ke belakang.aku suka tengok dia berselubung hitam bila keluar ke tempat awam..aku suka tengok gelagat peminatnya.cuma aku agak tak suka..bila radio kita dari pagi sampai ke tengah malam asyik mainkan lagu-lagu beliau.aku suka lagi tan sri p ramlee.dia orang kita.pandai buat lagu.pandai menyanyi.pandai berlakun.pandai buat aku gelak bila tengok lawak-lawak dia.pandai mengarah filem.cuma tan sri p ramlee tak pandai tukar warna kulit..dia tetap dia..

18 comments:

Anonymous said...

betoi apa yg wak kate tu...smua radio asyik pasang lagu dia, siang mlm plak tu...dia sekali pon x penah dgr lagu kite...huhuhu...

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

tak suka langsung maikel jekseng...agak2 sama dak dengan kie jekseng

saja tanya<---aku ulang supaya tak lupa..ha ha ha

gedek! said...

kau ni banding profile sangat berbeza, yang macam langit dengan bumi! kah kah kah!

tasikmerah said...

aku suka maikel yg kaler itam.

wakaradesign said...

n.u.r.u.l.:
kihkih..
dengar kut...lagu siaran klasik fm.

cikgooden:
kie jekseng lagi stei dari maikel jekseng:cuma profile dia agak rendah ja.
saja lae nak haba<--aku ulang jugak bagi peringat.ha ha ha.


dek!
memang profile berbeza.kalau p ramlee lahir kat sana,dia leh berkawan dengan kenny g.aku rasa la.he he he..

tasikmerah:
aku pun.
kau hitam ke putih?
he he he..

"Orang Jelai" said...

Aku pong minat jugak ngan maikel ni...teringat zaman selua gatung(cuba lihat video klip lagu beat it dan bilie jean)...selua gatung kira rock lae masa tu...apa pun sekiranya benar seperti yg dijelaskan oleh Abang maikel...Jermaine jekson yg mengatakan dia dah memeluk islam...sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah untuk rohnya...Al-Fatihah..

"Orang Jelai" said...

Cuba dengar lagu mikel hat ni...ghasa nak menitik air mata pulak..huhuuhuhuh..
http://www.fileden.com/files/2007/10/8/1492577/one%20day%20in%20your%20life.mp3

~nurul~ said...

salam,
dari DIA kita datang..pada DIA kita kembali..ingatlah sapa2 yg wat jahat selalu..insaflah...hidup ni sementara jer..pejam celik..pejam celik..terus tak celik lagi....

Tiniedia said...

Ciutnyer...yang penting ada tanda duit tue kat dahi dia....

wakaradesign said...

Orang Jelai:
hehe..menitik air mata.

~nurul~ :
:-)

Tiniedia:
lepas dia mati,bertambah-tambah kaya jadinya.kalau kat sini,dah tentu dapat gelaran bermacam-macam rasanya :-)

DaliaLiyana said...

dia ni ISLAM ke tak ek?? agak confuse sket..sape tau?? sbb time dia meninggal takde lak org suh baca la fatihah..tp dulu cam penah terba dia ni ISLAM..confuse la...:(

DaliaLiyana said...

dia ni ISLAM ke tak ek?? agak confuse sket..sape tau?? sbb time dia meninggal takde lak org suh baca la fatihah..tp dulu cam penah terba dia ni ISLAM..confuse la...:(

wakaradesign said...

DaliaLiyana:
ntah le.
Wallahualam.

*terima kasih mengunjungi blog saya*

pyan said...

Kalu Allah nak bagi hidayah, Dia x kira sapa pong... Ada org yg selama umor hidupnya bergelumang ngan maksiat, last2 di akhir umor, dia dpt hidayah dan bertobat...

Kito said...

Biasa arr,nak kenang kembali nostalgia lama...Tapi pesal Sirah nabi,alunan Al-Quran mereka tak berkumandang di radio Har...Pelik?Pelik?Pelik tapi memang benar....Hei Encik Aloy atau pun saya leh panggil Abg leh,Saya ni masih baru setahun jagung..Kena hormat laa...Abg Aloy meh lah layan blog saya nih...Tak seberapa cun sangat...Rajin mai datang bertandang...Huuu...Huuuu...

wakaradesign said...

Kito:
terima kasih.
saya akan pergi ke blog anda sekarang jugak.

tasikmerah said...

bila nk hapdet blog ni aloy...?

:)

wakaradesign said...

tasikmerah:
hang tulong tulih kat blog aku..leh tak?
leh le pam...
leh le..